To småbørn holder en voksen i hånden. Alle har ryggen til kameraet.

Decibel har forlænget samarbejdet med Specialrådgivningen til børn og unge med høretab

Nyhed

​​​​​​​Decibel og konsortiet bag Specialrådgivningen til børn og unge med høretab har siden 1. oktober 2021 samarbejdet om dokumentations- og vidensudvikling af indsatser for børn med høretab. Dét samarbejde er nu forlænget og kommer til at løbe til og med 2024.

Målet med samarbejdet er at sikre bedre dokumentation om børnegruppen og få mere detaljeret viden om effekten af de ydelser, børnene tilbydes i Specialrådgivningen. Det gælder f.eks. de børn, der ikke profiterer tilstrækkeligt af AVT-behandlingen på hospitalernes audiologiske afdelinger. Det gøres dels ved at dokumentere børnenes udbytte af Specialrådgivningens ydelser i en database samt ved at kvalitetssikre og udvikle ydelserne.

Kvalitetssikring og -udvikling af ydelserne tager udgangspunkt i Lovende Praksis, udviklet af Socialstyrelsen, som bygger på både forskning, dokumentation, praksiserfaringer og brugerinddragelse. Målet er at sikre, at det enkelte barn får den bedst mulige og individuelt tilrettelagte rådgivning, som bygger på den bedste aktuelle viden.

Foreløbige resultater

De foreløbige resultater af samarbejdet omfatter bl.a.:

  • Præcisering af målgruppen for Specialrådgivningens ydelser
  • Igangværende udvikling og beskrivelse af de ydelser og metoder, som anvendes i rådgivningen
  • Revidering og udvikling af databasen ’Børn med høretab’
  • Igangværende implementering af det internationalt anerkendte værktøj ’International Classification of Functioning, Child and Youth’ (ICF-CY)
  • Understøttelse og udvikling af en ny database, som skal sikre mere viden om børn 6-18 år med høretab i skoleregi

Både Specialrådgivningen og Decibel ser frem til en fortsættelse af samarbejdet.

Læs nyheden om opstarten af samarbejdet her: 

To småbørn holder en voksen i hånden. Alle har ryggen til kameraet.
Nyhed

Decibel – Landsforeningen for børn og unge med høretab og konsortiet bag Specialrådgivningen til børn og unge med høretab vil fra 1. oktober samarbejde om dokumentations- og vidensudvikling. Målet er at sikre bedre dokumentation omkring børnegruppen og få mere detaljeret viden om effekten af de indsatser, børnene tilbydes i Specialrådgivningen.

Yderligere information

Konsortiet Specialrådgivningen til børn og unge med høretab:

  • Afdelingsleder Jørgen Hvejsel Vest, Området for Kommunikation og Specialpædagogik. E-mail: j.vest@rn.dk, tlf.: 20484002
  • Afdelingsleder Flemming Wang Jensen, Center for Høretab/CKV. E-mail: fwj@rsyd.dk, tlf.: 20521068

Decibel – Landsforeningen for børn og unge med høretab

  • Direktør Stella Dyrberg. E-mail:  stella@decibel.dk, tlf.: 28687458

Fakta om parterne

Decibel – Landsforeningen for børn og unge med høretab har siden 1997 arbejdet for at skabe bedre vilkår for børn og unge med høretab. Foreningen drives af en frivillig forældrebestyrelse og rummer bl.a. et videnscenter, der varetager dokumentations- og vidensfunktionen på vegne af Sundhedsministeriet vedrørende det treårige AVT-behandlingsforløb på hospitalerne.

Konsortiet Specialrådgivningen til børn og unge med høretab er et landsdækkende tilbud, som leverer en række ydelser på høretabsområdet. Se mere om ydelserne på www.hørerådgivningen.dk, hvor rapporten ”Sprogfærdigheder og sprogudvikling hos småbørn med høretab” kan downloades.

Konsortiet består af afdelinger fra Center for Kommunikation og velfærdsteknologi/Center for Høretab (CfH/CKV) i Fredericia  i Region Syddanmark og fra Området for Kommunikation og Specialpædagogik (OKS) i Aalborg i Region Nordjylland.

Konsortiet er leverandør for VISO-KaS, der er et særlige netværk i den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation under Socialstyrelsen, som tilbyder landsdækkende rådgivning på seks specialiserede handicapområder: døvblindhed, epilepsi, høretab, synsnedsættelse samt funktionsnedsættelser hos førskolebørn.

 

Emne

Kontakt

Portræt af Maria Hallstrøm fra Decibels videnscenter

BARSELSORLOV frem til ultimo april 2024. Analysemedarbejder, cand.scient. san.publ.

23953361