To småbørn holder en voksen i hånden. Alle har ryggen til kameraet.

Samarbejde skal give bedre dokumentation på området for børn og unge med høretab

Nyhed

Decibel – Landsforeningen for børn og unge med høretab og konsortiet bag Specialrådgivningen til børn og unge med høretab vil fra 1. oktober samarbejde om dokumentations- og vidensudvikling. Målet er at sikre bedre dokumentation omkring børnegruppen og få mere detaljeret viden om effekten af de indsatser, børnene tilbydes i Specialrådgivningen.

Konsortiet bag Specialrådgivningen til børn og unge med høretab står for at tilbyde børn og unge specialrådgivning under VISO-KaS, Socialstyrelsen. Som led i dette arbejde er der udviklet en database med henblik på at få mere viden om, hvilke indsatser der hjælper børnene bedst muligt.

Database samler viden om indsatser for 0-5-årige børn med høretab

For at styrke databasen og skabe mere og bedre dokumentation på området har konsortiet og Decibel indgået et samarbejde om dokumentations- og vidensudvikling.

Den nye samarbejdsaftale mellem konsortiet og Decibel indebærer, at Decibel sammen med konsortiet skal bidrage til den videre udvikling af databasen, der skal kortlægge viden om de 0-5-årige børn med høretab, og hvilke indsatser, der hjælper dem bedst muligt.

Samarbejdet mellem konsortiet og Decibel starter 1. oktober 2021 og varer frem til udgangen af 2022.

Ser frem til samarbejde

Flemming Wang Jensen, afdelingsleder i Specialrådgivningen siger:

”I Specialrådgivningen glæder vi os til et samarbejde med Decibel. Decibel har gode erfaringer med dokumentations- og vidensarbejde. De repræsenterer vores målgruppe og kan give os øget indsigt i familiernes situation.”

Stella Dyrberg, direktør i Decibel, udtaler:

”Jeg ser frem til samarbejdet med Specialrådgivningen. I Decibel har vi siden 2018 varetaget en lignende opgave for Sundhedsministeriet, hvor vi driver en dokumentations- og vidensfunktion for ministeriet med henblik på at dokumentere og monitorere AVT-behandlingen på AVT-centrene i Danmark. Jeg glæder mig til bringe Decibels ekspertise inden for videns- og dokumentationsarbejde i spil i det nye samarbejde til gavn for børnene og de unge med høretab og deres familier.”

Yderligere information

Konsortiet Specialrådgivningen til børn og unge med høretab:

  • Afdelingsleder Jørgen Hvejsel Vest, Området for Kommunikation og Specialpædagogik. E-mail: j.vest@rn.dk, tlf.: 20484002
  • Afdelingsleder Flemming Wang Jensen, Center for Høretab/CKV. E-mail: fwj@rsyd.dk, tlf.: 20521068

Decibel – Landsforeningen for børn og unge med høretab

  • Direktør Stella Dyrberg. E-mail:  stella@decibel.dk, tlf.: 28687458
Fakta om parterne

Decibel – Landsforeningen for børn og unge med høretab har siden 1997 arbejdet for at skabe bedre vilkår for børn og unge med høretab. Foreningen drives af en frivillig forældrebestyrelse og rummer bl.a. et videnscenter, der varetager dokumentations- og vidensfunktionen på vegne af Sundhedsministeriet vedrørende det treårige AVT-behandlingsforløb på hospitalerne.

Konsortiet Specialrådgivningen til børn og unge med høretab er et landsdækkende tilbud, som leverer en række ydelser på høretabsområdet. Se mere om ydelserne på www.hørerådgivningen.dk, hvor rapporten ”Sprogfærdigheder og sprogudvikling hos småbørn med høretab” kan downloades.

Konsortiet består af afdelinger fra Center for Høretab (CfH/CKV) i Fredericia  i Region Syddanmark og fra Området for Kommunikation og Specialpædagogik (OKS) i Aalborg i Region Nordjylland.

Konsortiet er leverandør for VISO-KaS, der er et særlige netværk i den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation under Socialstyrelsen, som tilbyder landsdækkende rådgivning på seks specialiserede handicapområder: døvblindhed, epilepsi, høretab, synsnedsættelse samt funktionsnedsættelser hos førskolebørn.

Emne