Logo med røde bogstaver, AVT. A'et ligner et smilende ansigt.

Decibel arbejder for AVT til fremtidens børn med høretab

Nyhed

Tirsdag d. 7. december var Decibels direktør Stella Dyrberg på besøg hos Folketingets Sundhedsudvalg sammen med funktionsleder Cecilia Fernandez Samar fra Center for Hørelse og Balance, Rigshospitalet.

Målet med foretrædet for Sundhedsudvalget var at få sikret midler til, at det 3-årige AVT-forløb fremadrettet bliver en permanent del af behandlingen for børn med høretab i Danmark, når den nuværende projektperiode udløber med udgangen af 2022.

Det er for længst slået fast, at AVT er helt afgørende for at sikre børnenes sproglige og høremæssige udvikling. Det skal selvfølgelig også komme fremtidens børn med høretab til gode. Men i Decibel arbejder vi ikke kun for en fortsættelse af AVT. Vi ønsker også, at endnu flere børn med høretab kan få gavn af AVT-behandlingen. Inklusionskriterierne bør udvides, så AVT i fremtiden også bliver for børn med ensidigt høretab og børn med et mildere høretab.

Mødet med sundhedsudvalget forløb godt, og udvalgets medlemmer er positivt indstillede. Vi fortsætter det vigtige arbejde for at sikre endnu flere af fremtidens børn med høretab og deres familier adgang til AVT. 

Det 3-årige AVT-forløb er ikke kun en gevinst for de enkelte børn og familier, men en gevinst for hele samfundet.
Ledende overlæge, Mads Klokker, Center for Hørelse og Balance, Rigshospitalet
Far og tvillingepiger på 5 år sidder ved et bord derhjemme og klipper figurer ud.

Forældre er de bedste til at lære deres barn at høre og tale