Pernille og Lasse optager podcast

Decibels socialrådgiver Pernille optager et afsnit af den nye podcast sammen med værten Lasse, der selv er far til en lille datter med høreapparater.

Ny podcastserie fra Decibel

Nyhed

"Ny i høretab" er titlen på Decibels spritnye podcastserie, som er målrettet forældre til børn med nyligt konstateret høretab.

I dag har Decibels helt nye podcastserie premiere. Podcasten, som består af i alt 5 afsnit og 4 kortere explainer-afsnit, er en håndsrækning til nye forældre i høreverdenen og giver en grundlæggende introduktion til dét at blive forældre til et barn med høretab. Podcasten kommer hele vejen rundt om familiens nye situation og inddrager viden fra Decibels rådgivningsteam bestående af audiologopæd, socialrådgiver og psykolog.

podcast logo for Decibels podcast

Undervejs løber to forskellige familiers fortællinger som en rød tråd gennem podcasten, så man som lytter får mulighed for at spejle sig i erfaringer fra andre forældre, som selv har stået i en lignende situation. I podcasten medvirker også 2 unge med høretab, der med udgangspunkt i deres egne erfaringer fortæller om hverdagen som ung med høretab.

Her kan du lytte til podcasten

Du kan lytte til "Ny i høretab" på flere forskellige podcast-platforme. 

Lyt via Spotify 

Lyt via Apple Podcast

Herunder kan du høre et lille klip fra seriens allerførste afsnit: 

Fra tankemylder til overblik

De personlige historier i podcasten stiller sammen med indspark fra fagpersonerne skarpt på nogle af de mange spørgsmål, følelser og tanker, der kan melde sig, når man bliver forældre til et barn med høretab. 

Forældre i Decibel har bidraget til udviklingen af podcasten med spørgsmål og forslag til emner, der belyses undervejs. De forskellige afsnit kommer bl.a. rundt om: de allerførste tanker, samarbejdet med kommunen, sproglig udvikling, lyttemiljø, opstart i dagtilbud og meget mere. 

Vært på podcasten er Lasse Steenstrup Højen, der selv er far til en lille datter med høretab.

Som forælder til et barn, der får konstateret et høretab, skal du pludselig forholde dig til alt fra høreteknik, sproglig udvikling, audiologopæder, det gode lyttemiljø, kommunen, sagsbehandlere, serviceloven, psykologer, pædagoger, ørelæger, høreprøver, svære beskeder og oven i det står du måske tilbage med en masse følelser, spørgsmål og tanker om fremtiden. Mit håb er, at denne podcast kan hjælpe alle nye forældre i høreverdenen med at få skabt et overblik og ikke mindst give dem mulighed for at spejle sig i andre forældres erfaringer.
Lasse Steenstrup Højen,  podcastvært og far til en lille datter med høretab

Podcasten er udviklet i samarbejde med Søren og Lasse Steenstrup Højen og produceret af Gong John for Decibel via midler fra Socialstyrelsen. 

Stor tak til de forældre og unge med høretab, der medvirker i podcasten.