Ung dreng med mørkt hår. Han har en grå t-shirt på. Det er et promoveringsbillede for hans deltagelse i børne-MGP 2020.

William var med i MGP: Som alle andre, men unik

Nyhed

William er 11 år, går i fjerde klasse og bor med sin mor, far, lillebror og hunden Jason på Islands Brygge. William er født med mikroti eller lilleøre og ensidigt høretab. William deltog i MGP 2020 med sangen ’Stjerneskud’, som han selv har skrevet.

Musik betyder noget helt specielt for William. Han har sunget i fem år, siden han bare var seks år gammel. Høretabet har ikke været en hindring.

”Jeg har jo ikke prøvet at kunne høre på begge ører, så det virker for mig,” konstaterer han.

Sammen med familiens voksne ven – Andreas – skrev han nogle sange og sendte sangen ’Stjerneskud’ ind til MGP. Herfra røg han videre til audition, hvor han fik flere gode venner – blandt andet Liva, der sang vindernummeret ’Ingen Plan B’.

”Vi snakkede rigtig godt sammen og det var megasjovt, at vi alle gik videre,” fortæller William.

Alligevel var det en stor overraskelse, da han fik at vide, at han var blandt de otte sidste, der gik videre:

”Jeg nåede slet ikke at reagere. Jeg var sammen med mit gamle fodboldhold og min far stod og filmede mig. Jeg spurgte, hvorfor gør du det, far? Men før han nåede at svare, sagde min træner, at jeg skulle stille mig ind i midten af flokken. Jeg nåede lige at tænke; det er da ikke min fødselsdag? Men så sagde han det. Jeg nåede slet ikke at sige ’yes’, for så overfaldt de mig alle sammen,” griner William.

Blev tryg ved fejl

Selve konkurrencen var en stor oplevelse.

”Det er helt vildt sært og sjovt at stå på en stor scene og optræde for folk. Vi åbner med et åbningsnummer og under generalprøven lavede en af værterne en fejl. Men så sagde de bare, det er jo kun generalprøven. Vi tager den bare igen. Og så blev vi helt trygge ved at lave fejl. Men til premieren, så var man mere spændt, når man kigger på alle de dejlige mennesker,” husker William.

De optrædende børn havde dog været gennem en lang dag, inden publikum blev lukket ind og MGP gik i gang. Det betød dog ikke, at de kedede sig:

’Vi sad i VIP loungen i syv timer fra kl. 10-20. Nogen øvede sig, prøvede tøj, nogle tog i kantinen, legede gemmeleg eller vandkamp – der var et kæmpestort køleskab, hvor man bare kunne tage, hvad man ville have. Det var der nogen, som udnyttede…,” griner William.

Han er mest stolt af det fællesskab, børnene havde sammen, når han ser tilbage på MGP.

”Der var ikke ét tidspunkt, hvor vi gik død. Der var hele tiden gang i den. Vi legede fangeleg på hotellet og der var spa. Der var meget at vælge imellem,” fortæller han.

Kun positiv respons

William har kun fået positiv respons ud af at være med i MGP og har prøvet at blive genkendt på gaden efter at have været med i MGP. Der var heller ikke nogen, der talte med William om hans øre, inden han skulle være med i MGP.

Hans mor, Sanne Sønderskov Jensen, forklarer:
”Vores udgangspunkt er, at William kan det samme som alle andre. Da han blev født og vi så hans øre, var der nogen der sagde, at det jo er fint, at drenge kan have langt hår i dag. Men hvorfor skulle han bruge kræfter på at skjule det?” spørger hun.

Som alle andre, men unik

Hun fortæller, at familien har brugt ressourcerne på at understrege, at William er som alle andre, men alligevel unik.

”Vi har ladet William gøre de ting, som alle andre kan. Vi har ikke følt grund til at styre det”.

Hun var dog lidt bekymret, da William skulle starte i skole. William havde været lidt provokerende overfor nogle skolebørn fra 0. klasse og en af dem sagde noget om øret, som William blev ked af.

”Der oprettede jeg en gruppe på Facebook for børn med mikroti for at høre, om der var andre forældre, som havde gjort sig nogle erfaringer. Men da han så havde gået i skole i en uge, så tænkte vi ikke mere på det,” konstaterer hun.

Håber at blive professionel

Det har været svært for Decibel at fange William, for han har travl hverdag. Han spiller fodbold fem gang om ugen på FC Nordsjællands talenthold, hvor han er målmand. Han håber på at blive professionel fodboldspiller en dag, men fortæller, at han faktisk bedre lide at spille fodbold end at synge. Det er meget sjovere.

William har dog et råd til andre børn med høretab, som elsker musik og gerne vil optræde:

”Det kan godt være, at du er født med høretab. Men det har jeg prøvet og vil du noget, så skal du sætte dig for det og gå efter det,” opfordrer han.