logo Socialstyrelsen

Socialstyrelsen undersøger tegnsprogsindsatser for børn med høretab

Nyhed

Tidligere på måneden har Socialstyrelsen udsendt en såkaldt central udmelding til alle landets kommuner for at undersøge, om der sker en tilstrækkelig koordinering af de eksisterende tilbud til børn og unge med høretab, der har behov for tegnsproglige indsatser. 

I Decibel arbejder vi for, at der er højtspecialiserede indsatser tilgængelige for alle børn med høretab – også for de få børn, der ikke profiterer tilstrækkeligt af AVT-behandling. Alle børn med høretab skal have den hjælp og støtte, de har behov for, og selvfølgelig også de børn, der har brug for en tegnsproglig indsats eller anden tegnstøttet kommunikation.

For nylig har Socialstyrelsen udsendt en såkaldt central udmelding til alle landets kommuner for at undersøge, om sker en tilstrækkelig koordinering af de eksisterende tilbud til børn og unge med høretab, der har behov for tegnsproglige indsatser. 

Læs mere om den centrale udmelding på Socialstyrelsens hjemmeside her.

Decibel har bidraget til Socialstyrelsens for-analyse på området og har sammen med øvrige aktører fra høreverdenen peget på, at der er behov for mere viden om denne særlige målgruppe – bl.a. mere viden om antallet af børn og om de indsatser, de tilbydes.

Socialstyrelsen beder alle kommunerne afrapportere i foråret 2023 med henblik på fremadrettet tilrettelæggelse og koordinering af indsatser på området.

I Decibel hilser vi undersøgelsen velkommen og vil følge Socialstyrelsens arbejde tæt, så vi fortsat kan arbejde for øget dokumentation og vidensudvikling på området.  

Emne