Skilt på hoveddør. Der står "Her bor Decibel. Børn og unge med høretab".

Psykolog og socialrådgiver søges til rådgivningsprojekt i Decibel

Nyhed

Vil du være med til at skabe bedre vilkår for børn og unge med høretab og deres familier? I Decibel søger vi en psykolog samt en socialfaglig rådgiver (socialrådgiver, cand.jur. eller lignende), der brænder for at gøre en forskel og har lyst til at indgå i vores nye rådgivningstilbud fra 1. august 2022. Der er i begge tilfælde tale om deltidsstillinger på hver især 7,4 timer ugentligt.

Rådgivningsprojektet

Formålet med vores kommende rådgivningsprojekt er at styrke forældre i at mestre hverdagen med et barn med høretab. I projektet kommer du til at arbejde tæt sammen med en socialfaglig rådgiver/psykolog samt en audiologopæd. Rådgivningen er et nyt tilbud, så du skal være med til at udvikle et stærkt koncept, hvor dine faglige kompetencer vil komme i spil, bl.a. når der ydes individuel rådgivning inden for følgende tre områder:

  • psykologbistand til forældre, som har brug for sparring til at håndtere forældrerollen til et barn med høretab. Det kan f.eks. være forældre, der oplever sorg- og krisereaktioner i forbindelse med diagnosen af høretab hos deres barn, eller som oplever, at høretabet er vanskeligt at håndtere i familiens hverdag.
  • hørefaglig vejledning til forældre, som skal ses som supplement til den vejledning, familien får på høreklinikken/audiologisk afdeling og den kommunale tale-hørekonsulent/PPR. Det kan f.eks. være vejledning til familier, der ikke modtager AVT, eller har behov for hjælp til at skabe overblik over de tilbud, der findes på høreområdet.  
  • socialfaglig rådgivning om støttemuligheder til forældre, der har svært ved at overskue, hvilke muligheder for støtte fra det offentlige system, der findes.  Det kan f.eks. være forældre, som har brug for hjælp til at navigere i tilbuddene.

Udover den individuelle rådgivning vil du også komme til at udarbejde mere generelt anvendeligt materiale, såsom rådgivningsguides, videoer eller andre digitale rådgivningsprodukter samt holde oplæg, webinarer osv. i forbindelse med forældrekurser og lignende.

Hvem er du?

  • Socialrådgiver: Vi forestiller os, at du har erfaring med kommunal sagsbehandling vedr. familier med børn/unge med funktionsnedsættelser. Du har indgående kendskab til støttemuligheder og lovgivning på området samt erfaring med rådgivning af forældrene i målgruppen.
  • Psykolog: Vi forestiller os, at du har erfaring med sorg- og kriseramte forældre til børn og unge med funktionsnedsættelser og de problematikker, der kan knytte sig til forældrerollen, både i barnets første leveår og op i ungdomsårene

For begge stillinger gælder det, at kendskab til høreområdet er en stor fordel – men ikke et krav.

Vi forventer, at du:

  • Har lyst til at være en del af en lille, men ambitiøs NGO med et meget konkret mål om at forbedre vilkårene for børn og unge med høretab
  • Brænder for at gøre en forskel, og være med til at udvikle et nyt og spændende rådgivningstilbud med nye måder at formidle viden på
  • Har erfaring med at arbejde med rådgivningsopgaver og befinder dig godt i rollen som faglig sparringspartner
  • Nyder den lille arbejdsplads’ mulighed for samarbejde og vidensdeling på tværs af forskellige fagligheder

Da du formentlig har et andet job, der også skal passes, bestræber vi os på at være meget fleksible, og du vil få indflydelse på, hvordan opgaverne tidsmæssigt kan tilrettelægges. Der vil i begrænset omfang være tale om aften- og weekendarbejde. Særligt i opstartsfasen er det nødvendigt, at du møder ind på vores adresse på Lyngbyvej 11, Kbh. Ø. Efterhånden vil der dog være mulighed for, at du i nogen grad vil kunne arbejde hjemmefra, så er du bosiddende i en anden del af landet, vil vi også meget gerne høre fra dig. Stillingerne er tidsbegrænset til og med juni 2024 med mulighed for forlængelse.

Synes du det lyder som et rigtig spændende projekt, og har du en idé om, at du vil kunne bidrage, også selv om du måske ikke lever helt op til vores ønsker, hører vi alligevel gerne fra dig.

Om Decibel

Decibel er en lille NGO, som arbejder for at sikre bedst mulige vilkår for børn og unge med høretab. Vi arbejder for at skabe og formidle ny viden om høretab, både til børnenes familier, men også til beslutningstager og andre relevante aktører, fx fagprofessionelle, offentlige myndigheder mm.

Decibel ledes af en frivillig bestyrelse bestående af forældre til børn og unge med høretab. Den daglige drift varetages af et sekretariat med i alt 8 medarbejdere, som er beliggende på Lyngbyvej 11, 2100 København Ø. Som daglig arbejdsplads er vi i sekretariatet ambitiøse på børnenes og de unges vegne, og i hverdagen har vi højt til loftet, stor fleksibilitet og masser af plads til både faglig sparring og et stærkt kollegafællesskab.

Søg stillingen

Stillingerne er til besættelse fra. 1. august 2022 og er i første omgang tidsbegrænset til og med juni 2024 – men vi vil arbejde på højtryk for at skabe mulighed for forlængelse.

Send din ansøgning, cv og eksamensbeviser til decibel@decibel.dk senest d. 6. juni 2022. Vi holder samtaler i uge 24.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til direktør Stella Dyrberg på tlf. 28 68 74 58 eller skrive en mail til stella@decibel.dk

Opslaget kan downloades i pdf-format her: 

Emne