mikrofon

Ny podcast på vej

Nyhed

Decibel arbejder i øjeblikket på en podcastserie målrettet familier, der er nye i høreverdenen.

Podcasten bliver en del af et nyt informationsmateriale målrettet forældre til børn, der netop har fået konstateret et høretab. Decibel udvikler podcasten i samarbejde med Søren og Lasse Steenstrup Højen fra produktionsselskabet Gong John.

En hånd til nye forældre

Meningen er, at podcasten skal tage nye forældre i hånden og give en grundlæggende introduktion til dét at blive forældre til et barn med høretab. Podcasten kommer hele vejen rundt om familiens nye situation og inddrager viden fra Decibels rådgivningsteam bestående af audiologopæd, socialrådgiver og psykolog.

Undervejs løber to forskellige familiers fortællinger som en rød tråd gennem podcasten, så man som lytter får mulighed for at spejle sig i erfaringer fra andre forældre, som selv har stået i en lignende situation. I podcasten medvirker også 2 unge med høretab, der med udgangspunkt i deres egne erfaringer fortæller om hverdagen som ung med høretab.

Fra tankemylder til overblik

De personlige historier i podcasten skal sammen med indspark fra fagpersonerne stille skarpt på nogle af de mange spørgsmål, følelser og tanker, der kan melde sig, når man bliver forældre til et barn med høretab. 

Forældre i Decibel har bidraget til udviklingen af podcasten med input til spørgsmål til familierne og de unge samt med forslag til emner, der skal belyses undervejs.

Vært på podcasten er Lasse Steenstrup Højen, der selv er far til en lille datter med høretab.

Som forælder til et barn, der får konstateret et høretab, skal du pludselig forholde dig til alt fra høreteknik, sproglig udvikling, audiologopæder, det gode lyttemiljø, kommunen, sagsbehandlere, serviceloven, psykologer, pædagoger, ørelæger, høreprøver, svære beskeder og oven i det står du måske tilbage med en masse følelser, spørgsmål og tanker om fremtiden. Mit håb er, at denne podcast kan hjælpe alle nye forældre i høreverdenen med at få skabt et overblik og ikke mindst give dem mulighed for at spejle sig i andre forældres erfaringer.
Lasse Steenstrup Højen,  podcastvært og far til en lille datter med høretab

Podcasten kommer til at bestå af 5-6 afsnit af ca. 30 minutters varighed og udkommer i efteråret 2023. 

 

Kontakt

Portræt af organisationskonsulent Sara Maria Cordtz

Direktør

23902316