3 unge med høretab kigger på en mobiltelefon sammen og hygger sig

Decibel lancerer et nyt Instagram-univers for unge med høretab

Nyhed

Ung med høretab er Decibels nye univers på instagram, hvor unge med høretab kan spejle sig i andre og få inspiration til, hvordan en hverdag med høretab kan forme sig som en del af et helt almindeligt ungdomsliv med uddannelse, venner og fritidsaktiviteter.

Når man er ung og har et høretab, står man ofte alene med sit høretab i hverdagen. Mange oplever, at det er vanskeligt at finde et fællesskab med andre i samme situation og mangler nogen at spejle sig i. Det vil vi i Decibel gerne gøre noget ved!

De unge har ordet

Decibels nye unge-univers består af en Instagram-profil og en tilhørende hjemmeside, hvor de unge deler historier og gode råd fra deres hverdag med et høretab i form af videoer, fotos og tekster. Alt materiale er de unges helt eget og bliver delt med håbet om at inspirere andre unge med høretab og give dem mulighed for at spejle sig i de andres oplevelser, succeser og udfordringer.

De unge deler ud af emner, som har været – og måske stadig er – relevante for deres livssituation. Som unge voksne har de oplevet en del, som kan være spændende for andre unge med høretab at blive indviet i. Projektet lægger desuden op til, at unge med høretab, der følger Instagram-profilen, kan stille spørgsmål til de unge og være med til løbende at præge profilens indhold.

Følg Ung med høretab her

Vejledning fra fagfolk

Udover de unge bidrager en håndfuld fagfolk med forskellige faglige baggrunde indenfor høreverdenen med hver deres ekspertviden på området. De fagprofessionelle deler i en række korte videoer ud af råd og vejledning i forhold til at mestre en hverdag med høretab og fortæller om alt fra studiestart til vejledningstilbud. I projektet indgår også en række artikler med baggrundsviden om bl.a. hørelse, høreteknologi og rådgivningsmuligheder samt en FAQ med ofte stillede spørgsmål.

Kort om Ung med høretab

Ung med høretab er udviklet i løbet af 2022 i tæt samarbejde med en gruppe frivillige unge med høretab i
alderen 19-28 år. Med afsæt i en række kreative workshops har de syv unge fået frie hænder til at producere indhold i form af videoklip, fotos og tekster om deres egen situation og de udfordringer og sejre,  de hver især har stået overfor igennem deres ungdomsliv.

De unges fortællinger suppleres af en række korte videointerviews med fagprofessionelle fra høreområdet samt en samling artikler med baggrundsviden og information om vejledningsmuligheder.

Projektet er finansieret af Socialstyrelsen og udviklet i samarbejde med Great Minority og Nossell & co. 

Tak til de unge: Sabine, Michael, Simon, Cecilie, Zenia, Oscar og Philip.

Tak til de fagprofessionelle: Specialkonsulent Joan Klindt Høy fra Institut for Kommunikation og Handicap i Aarhus, hørekonsulenter Lina Hertz og Mathilde Lumbye Orry fra SCR Kommunikation i Roskilde og audiolog David Jordell fra audiologisk afdeling på Bispebjerg Hospital.