paragraffer

Barnets Lov

Nyhed

Her i Decibel får vi mange spørgsmål om den nye Barnets Lov, som trådte i kraft 1. januar 2024.

Barnets Lov samler reglerne for støtte til børn ét sted. Målgruppen for støtten er alle børn, der har behov for hjælp - uanset om støttebehovet har afsæt i sociale problemer, en psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse (som f.eks. høretab) eller andre udfordringer. En stor del af de bestemmelser på børnehandicapområdet, der tidligere har hørt under Serviceloven, er nu flyttet over i Barnets Lov.

Kommunerne er i fuld gang med at implementere den nye lovgivning, og i Decibels rådgivning får vi rigtig mange henvendelser med spørgsmål til betydningen af Barnets Lov. Vi kan også se, at mange forældre søger råd og vejledning hos hinanden her på Facebook, både i Decibels grupper og andre steder.

Kontakt Decibels socialrådgiver

Har du spørgsmål om støttemuligheder og lovgivning, opfordrer vi til, at du kontakter Decibels socialrådgiver Pernille, som har stor faglig ekspertise på området og yder rådgivning ud fra et opdateret vidensgrundlag om Barnets Lov.

Find Pernilles kontaktoplysninger her og læs mere om rådgivningsteamet: 

Mette Sara Pernille

I Decibel kan du som forælder til et barn med høretab få hjælp og rådgivning af både audiologopæd, socialrådgiver og psykolog.

Webinar og opdatering af decibel.dk på vej

Barnets Lov har selvfølgelig betydning for den rådgivning, vi yder i Decibel. Derfor afholder vi et webinar om den nye lovgivning, som er gratis og åbent for alle Decibels medlemmer: 

Webinar
Onsdag d. 6. marts 2024 kl. 19-20.30
Online

Dette webinar gør dig klogere på Barnets Lov, som trådte i kraft ved årsskiftet.

De nye regler giver også anledning til opdateringer og rettelser på vores hjemmeside. Der vil derfor være en periode, hvor dele af hjemmesiden ikke er opdateret efter de nye regler. Vær opmærksom på dette og tag gerne fat i Pernille med spørgsmål.