ukrainsk flag

Ukrainske børn og unge med høretab

Nyhed

Nogle af de børn og unge, der i denne tid ankommer fra Ukraine til Danmark, har et høretab. Dem vil vi i Decibel gerne tage bedst muligt imod. 

I Decibel vil vi selvfølgelig gerne tage godt imod de ukrainske familier og guide dem bedst muligt i mødet med høreverdenen og det offentlige system i Danmark. Den krise, som børnene og deres familier er i, må ikke forstærkes af høretabet, manglende viden om støttemuligheder eller vanskeligheder med at få adgang til høreteknologi og høreteknik!

Decibel kan takket være sponsorerne Cochlear og Oticon Medical tilbyde gratis medlemskab til de ukrainske familier, der har børn med høretab. Denne mulighed gælder for alle familier, som er økonomisk pressede og ikke har ressourcer til at melde sig ind i Decibel. Derfor er det et tilbud, de ukrainske familier selvfølgelig også kan benytte sig af.  Et medlemskab af Decibel betyder, at man som familie kan deltage i netværksarrangementer og familiekurser,  møde andre familier med børn med høretab, få råd og vejledning fra sekretariatet og meget mere. Vil du høre mere om muligheden for et gratis medlemskab, kan du kontakte os på tlf. 23 90 23 16 eller decibel@decibel.dk. 

Vi er i Decibel også i gang med at undersøge mulighederne for at etablere nye partnerskaber og finde ud af, hvordan vi i øvrigt hjælper de ukrainske familier bedst. I denne proces vil vi meget gerne have oversat nogle korte tekster til ukrainsk.  Hvis du - eller nogen du kender - har faglig viden om høretab og samtidig også ukrainske sprogkundskaber, må du meget gerne kontakte Decibels audiologopædiske konsulent Mette van Amerongen på mette@decibel.dk. Vi glæder os til at høre fra dig!

Kontakt

Portrætfoto af Mette van Amerongen

Audiologopæd

26714236