En gruppe unge piger smiler til kameraet

Decibel søsætter nye fællesskaber for unge med høretab

Nyhed

I 2022 får unge med høretab flere muligheder for at knytte venskaber og danne nye kontakter til andre i samme situation.

Formålet med Decibels kommende projekt er at skabe mulighed for, at unge med høretab på 12-25 år kan skabe nye relationer og indgå i positive fællesskaber sammen med andre unge med høretab.

Digitale og fysiske fællesskaber

Projektet er to-delt og består af både et digitalt univers og en række fysiske møder og aktiviteter.

Det digitale univers skal målrettes til den ældste del af projektets deltagere. Der vil blive udviklet en online platform, som giver unge med høretab mulighed for at spejle sig i andre via små portrætter, film og interviews med unge rollemodeller, der selv har et høretab. Samtidig skal der også være mulighed for at få information om rådgivnings- og støttemuligheder og for at etablere nye netværk og kontakt til andre unge via platformen.

I projektets anden del matches de unge én til én med en rollemodel. Her får de mulighed for at danne nye sociale relationer til andre unge, både via løbende møder og dialog med rollemodellen, samt via mindre grupper og forskellige aktiviteter for flere af de unge deltagere.

Rollemodeller med høretab

Centralt i projektet står en gruppe unge rollemodeller, der selv mestrer en hverdag med høretab og derfor bliver klædt på til at kunne fungere som positive pejlemærker for de øvrige unge i projektet.

Rollemodellernes opgave bliver at støtte de unge deltagere i projektet til i højere grad at kunne indgå i forskellige sociale relationer og deltage aktivt i flere fællesskaber – og til at mestre en hverdag med høretab i et almindeligt ungdomsliv med skole, venner og job.

Mange unge mennesker med høretab står ofte meget alene med deres høretab i hverdagen og har ikke netværk med andre i samme situation. Det er afgørende for de unge, at der eksisterer nogle platforme, hvor man kan spejle sig i andre  og få inspiration til, hvordan man mestrer høretabet som en del af et helt almindeligt ungdomsliv med uddannelse, venner og fritidsaktiviteter. Derfor glæder vi os meget til at starte projektet op i begyndelsen af det nye år.
Stella Dyrberg, direktør i Decibel

Projektet finansieres via et tilskud på 600.000 kr. fra Socialstyrelsen og starter op i begyndelsen af 2022.

Hvis du, eller en du kender, er interesseret i at høre nærmere om mulighederne for at være rollemodel i projektet, er du velkommen til allerede nu at kontakte os på decibel@decibel.dk.