Jeanette, Pernille og Sara

Fra venstre: Jeanette, Pernille og Sara udgør Decibels nye rådgivningsteam.

Nyt rådgivningstilbud slår dørene op i Decibel

Nyhed

Til september starter Decibels nye rådgivningstilbud op. I den forbindelse byder vi velkommen til psykolog Sara Bork og socialrådgiver Pernille Busch, der sammen med audiologopæd Jeanette Hølledig Mikkelsen udgør det rådgivningsteam, som kommer til at hjælpe familier i Decibel.

Det kommende rådgivningstilbud er finansieret af midler fra Socialstyrelsen, og alle rådgivere er ansat i nyoprettede deltidsstillinger. 

Psykolog Sara Bork

Sara Bork er autoriseret psykolog og er ved at færdiggøre sin specialisering indenfor pædagogisk psykologi. Sara har drevet selvstændig psykolog- og kursusvirksomhed siden 2018 og kommer fra en stilling i en sjællandsk PPR. Hun har 14 års erfaring fra forskellige PPR-kontorer som psykolog og på ledelsesområdet.

”Mange forældre oplever en form for sorg eller krise i forbindelse med deres barns høretab. Jeg ser frem til at hjælpe forældre, der oplever dette eller som på anden vis føler sig udfordret i forældrerollen. Det kan både være forældre til småbørn, der er helt nye i høreverdenen, men også forældre, der oplever svære situationer i forbindelse med deres større børns høretab i forskellige faser i livet, ” siger Sara.

”I min dialog med forældrene vil jeg meget gerne tage udgangspunkt i hele familiens perspektiv og f.eks. hjælpe forældrene med, hvordan søskende til børn med høretab også kan få den støtte og opmærksomhed, de har brug for”.

Socialrådgiver Pernille Busch

Pernille Busch er uddannet socialrådgiver og har 15 års erfaring på børnehandicapområdet fra flere forskellige kommuner. Hun er pt. ansat i familieafdelingen i en nordsjællandsk kommune, hvor hun samarbejder med familier til børn med forskellige funktionsnedsættelser som f.eks. høretab. Pernille har især arbejdet med servicelovens forskellige kompensationsmuligheder, bl.a. merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste og har stor specialviden på dette område.

”Jeg er især optaget af, hvordan man kan få kompenseret forældre til børn med handicap, så familien får et så normalt liv som muligt trods særlige omstændigheder og vilkår,” fortæller Pernille. ”Jeg glæder mig til at hjælpe forældre til børn med høretab, så det bliver lettere at finde rundt i systemet. Jeg kender jo kommunernes arbejdsgange indefra, og jeg ser frem til at få sat min erfaring i spil og hjælpe forældrene bedst muligt."

Jeanette Hølledig Mikkelsen 

Jeanette er uddannet AVT-terapeut og har mange års erfaring fra sin tidligere ansættelse på audiologisk klinik i Aarhus, hvor hun var med til at opstarte AVT-forløbet. Herudover har Jeanette i en årrække arbejdet i skoleverdenen, hvor hun bl.a. har undervist børn og unge med høretab. Jeanette har været ansat i Decibel siden foråret 2022 for at tilrettelægge rådgivningens rammer bedst muligt. Læs nyheden om Jeanettes ansættelse her.

Fra september vil det være Jeanette, man kan møde i rådgivningen, hvis man som forælder henvender sig for at få gode råd om, hvordan man bedst muligt støtter sit barn i dets sproglige og sociale udvikling. Rådgivningen på det hørefaglige område vil være  et supplement til den vejledning, man som forælder får på høreklinikken/audiologisk afdeling og fra den kommunale tale-hørekonsulent/PPR. 

Alle  er velkomne til at kontakte rådgivningen, og fra d. 7. september vil Sara, Pernille og Jeanette sidde klar til at tage imod henvendelser. 

Læs mere om, hvordan du kontakter rådgivningen her: 

Mette Sara Pernille

I Decibel kan du som forælder til et barn med høretab få hjælp og rådgivning af både audiologopæd, socialrådgiver og psykolog.