Nicole og Sofie fra Decibels bestyrelse mødes med Majbritt fra Høreforeningen

Nicole og Sofie fra Decibels bestyrelse mødtes tidligere i februar med Majbritt, som er landsformand for Høreforeningens bestyrelse.

Informationsmøde om fusion mellem Decibel og Høreforeningen

Nyhed

Onsdag d. 28. februar blev der afholdt infornationsmøde om fusionsaftalen mellem Decibel og Høreforeningen.

På informationsmødet fortalte medlemmer af Decibels bestyrelse om baggrunden for fusionsforslaget og præsenterede den fusionsaftale, begge foreningers bestyrelser er blevet enige om. Hvis fusionen vedtages på Decibels generalforsamling, træder den i kraft 1. juni 2024. 

Læs mere om forslaget og se aftalen her: 

Decibels logo og Høreforeningens logo
Nyhed

Bestyrelserne i Decibel og Høreforeningen har indgået en aftale om en fusion af de to foreninger. Fusionen forudsætter dog, at medlemmerne i Decibel på den årlige generalforsamling i marts stemmer ja til beslutningen.

Majbritt Tobberup, som er landsformand for Høreforeningen, deltog i informationsmødet og fortalte kort om Høreforeningens organisering og nuværende og kommende tilbud og indsatser for børn og unge - bl.a. børnesommerlejr, ungdomscamps og projektet Lyd på Livet, som sigter mod at forebygge høreskader og tinnitus hos børn og unge. 

Derefter var der tid til spørgsmål og debat. Der kom mange gode spørgsmål på bordet, bl.a. følgende: 

Hvad siger Høreforeningens medlemmer til forslaget om fusion?  

Majbritt fra Høreforeningen kunne berette, at der generelt var meget positiv stemning blandt medlemmer og frivillige i Høreforeningen.  Sofie fra Decibels bestyrelse fortalte, at Decibel har modtaget flere henvendelser fra forskellige lokalafdelinger af Høreforeningen med invitationer til årsmøder, ungdomsnetværk mm. siden nyheden fusionen fra frivillige, der ser frem til at byde Decibel-medlemmerne velkommen. 

Hvordan sikres børn og forældres indflydelse? 

I fusionsaftalen er der grundigt beskrevet en række tiltag, der skal sikre, at børnene og familiernes perspektiv fortsat er på dagsordenen. Når fusionen træder i kraft, vil Decibels bestyrelse blive nedsat som et børneudvalg i Høreforeningen og skal arbejde efter de samme mål, som er beskrevet i Decibels vedtægter i dag. Der øremærkes også 2 pladser i Hovedbestyrelsen til forældrerepræsentanter. Alle Decibels medarbejdere følger med over i Høreforeningens sekretariat og skal fortsat være dedikerede til børne- og ungeområdet. 

Vil der fortsat være tilbud til nye forældre, som har særligt behov for støtte og har brug for et trygt rum til sparring og erfaringsudveksling?  

Familiekurser, webinarer målrettet nye forældre og andre tiltag fortsætter, så vi får taget særlig godt hånd om nye forældre i høreverdenen. Der vil også fortsat være mulighed for at sparre og netværke med andre forældre f.eks. gennem facebookgrupper. Alle Decibels igangværende projekter som f.eks. udvikling af app og rådgivning til forældre fortsætter. 

Hvad med aktiviteter til de yngste børn? 

Alle aktiviteter for børn og familier i form af f.eks. rådgivningstilbud, familiekurser, netværks-arrangementer mv. skal fortsætte i samme omfang, som vi kender det fra Decibel i dag. Der skal både være aktiviteter for de små børn, de lidt større børn og de unge mennesker. Der bliver både mulighed for at arrangere netværksaktiviteter i regi af lokalforeningerne, men børneudvalget vil have tovholderrollen på regionale og landsdækkende aktiviteter som netværksarrangementer, familiekurser mv. 

Processen videre frem

Fusionen skal endeligt vedtages på Decibels virtuelle generalforsamling d. 20. marts. Alle stemmeberettigede medlemmer i Decibel (familie- og ungemedlemmer) modtager en direkte invitation til generalforsamlingen med nærmere info om mulighed for at afgive stemme, hvis man ikke kan være til stede på selve generalforsamlingen.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til fusionen, er du meget velkommen til at kontakte Sofie, Nicole eller Stella fra Decibels bestyrelse eller Sara fra sekretariatet. 

 

Emne