Vores arbejde

Du er her: Forside / Vores arbejde / Kontaktfamilie

Kontaktfamilie

Står du med et lille barn, der lige har fået konstateret et høretab, eller er du forælder til et skolebarn med høretab, og kunne du og din familie tænke jer at møde en familie med et barn med et høretab, så har vi en gruppe af forældre, vi kan trække på, så du og din familie kan få kontakt med en anden familie. I vil blive matchet efter de behov og ønsker til en kontaktfamilie, som I har.

Som helt ny i høretab, kan man opleve at stå helt alene med det lille barn med høretab og være usikker på, hvordan man skal tackle situationen og de følelser som helt naturligt vil opstå. I sådanne en situation kan det være en stor og afgørende hjælp at have mulighed for at snakke med en familie, der har stået det samme sted og er kommet igennem det på en god måde. I det hele taget kan andres erfaringer, i kombination med viden og dine egne holdninger og følelser være med til at løfte dig videre og igennem en svær proces.
Som forælder til et skolebarn med høretab vil man typisk opleve, at man på et tidspunkt støder på udfordringer, hvor det at tale med andre kan have stor betydning. Her kan det at have kontakt med en familie, som har været igennem lignende udfordringer være af stor gavn og være med til, at du får øje på nye løsninger eller nye veje at gå.
Det er lidt forskelligt, hvordan kontaktfamilierne bruges. Nogen familier har nok i at have en telefonsamtale, andre vil rigtig gerne mødes og nogle familier oplever, at det i høj grad er gavnligt for begge parter at mødes, så de fortsætter med at have en kontakt. Det er helt op til de to familier at vurdere, hvad de har brug for og lyst og tid til.

kontaktfam

Sådan matcher vi familier

Når vi matcher familier, så kigger vi først og fremmest på familiens ønsker til en kontaktfamilie og her er det ofte alder, der er afgørende. Men det kan også være, at du og din familie gerne vil mødes med en familie, der har et lidt ældre barn med høretab for at se, hvordan det store barn klarer sig. Dernæst plejer vi også at kigge på geografi, da det skal være overkommeligt at besøge hinanden.
Ønsker du at få kontakt til en anden familie, så skriv til decibel@decibel.dk. Du skal være medlem af Decibel for at kunne gøre brug af dette tilbud.


HUSK
, at hvis du og din familie er medlem af Decibel, så kan du meget let klikke ind på Mit Decibel, hvor du via kortet kan finde andre familier, som du gerne vil i kontakt med. Klik på dette ikon for at komme til kortet    icon_marker