Vores arbejde

Du er her: Forside / Vores arbejde / Forskning / Musik projekt

Musik projekt

Udenlandsk forskning viser, at systematisk musiktræning for børn og unge med høretab kan forbedre deres evne til at skelne melodi og klang i musik. Ifølge forskningen kan dette sandsynligvis medføre en forbedret evne til at opfatte små forskelle i lyd – både i musik og i tale. Træningen har også vist sig at give både børn og unge med høretab en generel større glæde ved musik og interesse for at spille – og lytte til musik.

Decibel er derfor rigtig glade for at at kunne tilbyde flere musikprojekter til børn og unge med høretab:

Musik projekt for børn med høretab 1-6 år

Musiktræningen tager udgangspunkt i et struktureret forløb, som er tilrettelagt til børn med høretab. Det overordnede mål er at give børnene glæde ved musik samt mulighed for at udforske musikken i trygge og sjove rammer. De konkrette mål med musiktræningen er:

  • At lære at skelne forskellige musikinstrumenter fra hinanden
  • At spille på forskellige instrumenter
  • At udforske lydstyrke, klang, rytmer og melodier
  • At synge med varieret lydstyrke
  • At lege med musikken via sang- og bevægelseslege
  • Hvorfor er musiktræning vigtigt for børn med høretab?

Forældrene har været glade for musikforløbet og fortæller, at både de og børnene har fået mere blod på tanden i forhold til at spille og synge mere i hverdagen.

“Vi har fået interesse for musiktræning, og har nu tilmeldt os et forløb hos Spillebillen efter at vi har deltaget i Decibels musiktræning”

Følg med i vores Aktiviteter her på siden for at finde fremtidige musikforløb, som vi håber at kunne tilbyde flere af.

BabyBeats for småbørn med høretab

I samarbejde med Advanced Bionics tilbød Decibel i 2016 et forløb med BabyBeats for småbørn med høretab. BabyBeats hjælper dit barn med at udvikle sin kommunikation, giver dig en god hyggestund med dit barn og et netværk med andre forældre til småbørn med høretab. Der arbejdes på at udbyde nye forløb i 2017.

Unavngivet (1) Unavngivet (1)

Rytmik og musik for børn med CI og andre vanskeligheder

I samarbejde med Danaflex har Decibel i 2016 afholdt 3 individuelle forløb for børn med CI, der også har andre vanskeligheder. Forløbene satte fokus fokus på rytmetræning med trommer, tramp og klap, tonehøjdeskelnen, skelnen af forskellige instrumenter, træning af auditiv hukommelse med forskellige instrumenter og sang med træning af artikulation, stemmebrug og rytme.