Portræt af Decibels direktør Stella Dyrberg

Velkomstinterview med Decibels nye direktør

Nyhed

Decibels nye direktør, Stella Dyrberg-Jessen, havde første arbejdsdag 1. april 2020. Vi har fanget Stella til et lille velkomstinterview om, hvad hun glæder sig mest til at komme i gang med i Decibel.

Hvad glæder du dig mest til at komme i gang med i Decibel?

“Jeg glæder mig først og fremmest bare helt utrolig meget til at komme i gang. Jeg har jo haft en nær tilknytning til Decibel gennem mange år via bestyrelsen og de seneste år som bestyrelsesformand. Jeg har hele tiden været glad for at være del af en organisation, der har skabt så mange resultater for børn og unge med høretab. I min tid som bestyrelsesformand har der været masser af ting, jeg kunne have lyst til at kaste mig over og gøre mere ud af, men som tiden ikke rakte til på frivillig basis. Det er dejligt at kunne dedikere mig til de mange opgaver for Decibel på fuld tid. Nu glæder jeg mig til at samarbejde med den nye formand Camilla og resten af bestyrelsen om at skabe endnu bedre muligheder for børn og unge med høretab”.

“Vi står ikke uden udfordringer. Vi er nået utrolig langt med vores ambitiøse forskningsprojekter; AVT og IHEAR. Men hvis vi skal fortsætte vores forskning og fortsat have vores videnscenter, så skal vi have nye fondsmidler. Så det er et af mine største fokusområder fra begyndelsen. Videnscentret har allerede sendt en ansøgning afsted til Innovationsfonden om et nyt forskningsprojekt, der skal følge en stor gruppe 9-12-årige børn med høretab for at undersøge, hvordan de trives og klarer sig både sprogligt og høremæssigt, og hvad der skal til for, at børnene får de bedste muligheder for at klare sig fagligt og socialt og blive fuldt inkluderet i samfundet på linje med normalthørende jævnaldrende. Så i første omgang er det bare at krydse fingre”.

“Derudover skal vi jo sørge for, at AVT bliver et fast behandlingstilbud, så her er jeg spændt på den kommende dialog med Sundhedsministeriet og det politiske niveau, så vi også kan sikre AVT til alle børn med høretab i fremtiden. Vi skal dog lige forbi Corona-situationen først…”.

Hvordan vil medlemmer mærke, at der er kommet en direktør i Decibel? 

“Indtil nu har der været en delt ledelse i Decibel mellem foreningsarbejdet med medlemsaktiviter og så videre og videnscentret. Det har været nødvendigt med den opdeling indtil nu, for at sikre særligt ledelsesmæssigt fokus på videnscentret, mens vi har bygget det op”.

“Jeg håber og tror, at medlemmerne vil mærke, at jeg som en direktør på tværs af foreningsdelen og videnscentret vil samle enderne og for eksempel have særligt fokus på, hvordan medlemmerne kan drage løbende nytte af den viden, der kommer frem fra forskningsprojekterne. Jeg har i hvert fald sat mig for at skabe en stærkere sammenhæng mellem det langsigtede forskningsarbejde og den praktiske dagligdag, vi som forældre til børn med høretab står i. Og at få tydeliggjort for medlemmerne, hvor fantastisk det er, at vi som forening driver forskning og sørger for at udvikle fundamentet for de tilbud, som vores børn får tilbudt”.

“Og så håber jeg, at medlemmerne vil skrive eller ringe til mig, hvis de har noget på hjerte. Jeg vil meget gerne i dialog med så mange som muligt, så jeg får et billede af medlemmernes ønsker og behov, så vi understøtter dem bedst muligt i Decibel,” slutter Stella Dyrberg-Jessen.