Portræt af Camilla Arffmann

Mød Decibels nye formand

Nyhed

Decibels nye formand, Camilla Arffmann, er mor til Max på syv år, der har høreapparat. Hun ved, hvor vigtigt det er at få råd og vejledning, når man er ny forælder til et barn med høretab. Mød hende i et interview, hvor hun fortæller om sine ønsker for Decibels fremtid.

Hvorfor er jeres familie Decibel-medlemmer?

“I 2012 får vi Max, der har en medfødt hørenedsættelse. Han får høreapparater, men da han når to-års alderen bliver det desværre tydeligt, at han er kommet sprogligt meget bagud. På det tidspunkt har vi nogle svære familieomstændigheder. Der er simpelthen stress på vores familie og da der bliver plads i familiekalenderen, er Max desværre blevet for gammel til at være i målgruppen til det 3-årige AVT-forløb. Så vi ledte med lys og lygte efter noget hjælp,” forklarer Decibels nye formand, Camilla Arffmann.

”Som forældre til et barn med høretab, bliver man barnets advokat. Vi henvendte os først til Høreforeningen, der pegede på Decibel, fordi vi netop har et stærkt forældrenetværk. Jeg meldte mig ind og ville ret hurtigt gerne i bestyrelsen, så jeg kunne være med til at gøre en forskel for andre, så de ikke havnede i samme situation som os.”

Hvad vil du sætte fokus på som formand for Decibel?

”Da jeg talte med Decibel første gang, fik jeg selv vejledning og rådgivning om, hvor vi kunne få hjælp. Det vil jeg gerne give videre til medlemmerne. Min hjertesag er AVT. Som mor kan jeg godt tænke, om mit barn er tabt, fordi han ikke fik AVT? Men så kan vi hjælpe den næste generation,” forklarer Camilla Arffmann.

”Det tekniske er også vigtigt for mig. Jeg synes, at alle familier skal have tilbud om uvildig rådgivning, så de kan vælge den løsning, der er bedst for dem og deres barn”.

”Jeg er også meget medlemsdrevet og synes, at forældrene skal have den hjælp, de har brug for. Det kan være en sorg at få et barn med høretab, så det er fedt at kunne bekymre sig sammen. Vi skal også fejre succeserne sammen, når vi for eksempel får gjort det 3-årige AVT-forløb til et permanent tilbud. Vi har også masser af medlemmer, der har kompetencer, som vi kan bruge som forening,” siger formand for Decibel Camilla Arffmann med eftertryk.

Hvad glæder du dig mest til at komme i gang med som ny formand for Decibel?

”Jeg glæder mig til at arbejde for, at Decibel kan blive ved med at være en stærk forening. Som formand skal jeg sørge for at styrke og udvikle det gode samarbejde mellem bestyrelsen og sekretariatet. Og så vil jeg gerne sikre, at foreningen kan hjælpe forældrene, så de kan klare sig fremadrettet,” slutter Camilla Arffmann.