17. august 2018

IHEAR projektet i TV2 nyhederne

Decibels IHEAR forskningsprojekt var én af tophistorierne i 22-nyhederne på TV2 i går aftes.

Indslaget satte fokus på at de fleste børn med høretab bliver inkluderet i det almene skoletilbud. Børnene har dog brug for forskellige tiltag for at kunne få det samme faglige input og mulighed for socialt samvær som deres jævnaldrende kammerater med normalhørelse. I indslaget blev brugen af elevmikrofoner fremhævet som en af de ekstra indsatser det kan kræve for at opnå en vellykket inklusion af børn med høretab.

IHEAR projektet sker i et samarbejde mellem Decibel – Landsforeningen for Børn og Unge med Høretab, Oticon, Kommunikationscentret (Region Hovedstaden), Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital. Herudover kommer cirka 40 skoler til at indgå i projektet.

IHEAR er støttet med 6. mio. kr. af Innovationsfonden og er en del af deres ’Grand solutions’ program. Oticon Fonden har desuden støttet Decibel med 1.5 mio. kr. Det samlede budget er på 11 mio. kr.

Du kan læse mere om IHEAR projektet her.

Konferencen New Nordic Hearing – Høreteknologi i praksis, tager sit afsæt i IHEAR projektet. Du kan læse meget mere om konferencen her.

Du kan se TV2-indslaget hvis du har adgang til TV2 Play, her.

De deltog i indslaget:

Osvald Dyrberg Jessen er ét af de børn der deltager i IHEAR.

 

Stella Dyrberg Jessen er mor til Osvald der deltager i IHEAR. Stella er også bestyrelsesformand i Decibel.

 

Lone Percy-Smith er forskningsleder i IHEAR projektet.

 

Mette Paaske Fuchu er Osvalds klasselærer, og deltager i IHEAR

 

Osvalds klassekammerater.


Ønsker du at vide mere om børn med høretab og høreteknologi?
Så er Decibels konference d. 15. november i Nyborg, det rette sted for dig.

Konferencen, New Nordic Hearing – høreteknologi i praksis, belyser og debatterer alle de spørgsmål som et kort nyhedsindslag ikke kan nå.

Spørgsmål som: Hvordan ved jeg hvilke høretekniske hjælpemidler, jeg skal anbefale? Hvem har ansvaret for, at udstyret virker? Hvad sker der, hvis jeg kobler to hjælpemidler sammen? Hvem sikrer, at kvaliteten er i orden? Hvordan hører børnene egentlig med deres høreteknologi på, og har de overhovedet brug for høretekniske hjælpemidler i deres institution og skole?

Konferencen henvender sig til alle fagpersoner omkring barnet, samt forældre.

Læs meget mere om konferencen, og tilmeld dig her.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Log ind for at skrive en kommentar