29. september 2018

Familiekursus 5-14 år 2018 er i fuld gang

I denne weekend er 43 familier samlet i Legoland til årets familiekursus for familier med børn med høretab 5-14 år. Vi er allerede godt i gang med weekendens program, som indtil videre har budt på en præsentation ved civilingeniør og adjunkt ved Syddansk Universitet, Ellen Raben Pedersen, om høretesten Dantale 2, og hvorfor denne test er vigtig for børn med høretab.

Dantale 2 er en af de test, som indgår i Decibels forskningsprojekt IHEAR – i skole med høretab, og de foreløbige resultater af Dantale 2 og fra resten af testbatteriet i IHEAR blev fremlagt af audiologopæd og forskningsmedarbejder i Decibel Signe Wischmann.

Ved begge præsentationer kom der mange gode spørgsmål fra forældrene i salen, og de gode spørgsmål fortsatte, da Sabina Storgaard og Sarah Wivel indtog scenen for at fortælle om deres oplevelser med at rejse ud i verden som ung med et høretab. Der blev både spurgt til pigernes praktiske rejse-forberedelser og til, hvordan de forholdt sig til mere ekstreme aktiviteter undervejs som f.eks. bungyjump og dykning, men også til, hvordan man som forælder kan støtte sit barn i at lære fremmedsprog og i at forfølge sine rejsedrømme.

Decibel fangede pigerne efter deres oplæg for at høre om Sarah og Sabinas oplevelse af at fortælle på familiekurset.

”Forældre har jo nogle andre bekymringer end deres børn, og dem havde forældrene mulighed for at spørge os om nu. Wow, der kom mange spørgsmål,” siger Sabina.

Sarah supplerer: ”Forældre kan jo tænke på hvad som helst i forhold til deres børns høretab. Vi har jo bare levet med det. Det er ikke det samme man tænker over som barn og teenager og som forælder.”

Mit bedste råd til forældrene er, at man ikke skal være bange for, at høretabet er en udfordring. Det behøver det ikke at være, hvis ikke man gør det til det,” siger Sarah.

”Helt enig, for mig handler det om at se mulighederne og i stedet for at tænke, at jeg ikke kan komme ud at svømme med delfiner på grund af mit høretab,  har jeg så valgt at lægge mine apparater på båden og hoppe i vandet sammen med de andre,” siger Sabina.

”Man får et bredere perspektiv ved at rejse ud i verden. Det gælder egentlig for alle unge, uanset om de har et høretab eller ej,” siger Sarah.

”Men det skal selvfølgelig føles rigtigt i maven. Man skal ikke gøre det bare for at gøre det, for så er det ikke sikkert, at det bliver en succes” supplerer Sabina.

Jeg har haft svært ved at lære engelsk i skolen, fordi det hurtigt bliver meget fagligt og kedeligt, så det er meget bedre at komme ud og opleve det i den virkelige verden, plus at man har det sjovt imens – og når man har det sjovt, så lærer man bedre, og når man lærer bedre, så er man gladere, så det hele hænger sammen,” slutter Sabina.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Log ind for at skrive en kommentar