24. oktober 2017

Decibels videnscenter har fået udgivet en artikel i Cochlear Implants International

Udgivelsen af den første artikel som udspringer fra Decibels AVT-forskningsprojekt, blev fejret med flødeboller i Decibel villaen i dag.

Maria Hallstrøm, Jane Lingnel Josvassen og Lone Percy-Smith fejrer udgivelsen af deres artikel.

Maria Hallstrøm, Jane Lingnel Josvassen og Lone Percy-Smith fejrer udgivelsen af deres artikel.

Decibels forskningsleder i videnscenteret, Lone Percy-Smith, er artiklens hovedforfatter. Tre af artiklens medforfattere er også ansatte i Decibels videnscenter; Jane Lignel Josvassen, Tenna Lindbjerg Tønning og Maria Hallstrøm. En anden medforfatter Eveline Dieleman har også været tilknyttet Decibel i forbindelse med hendes praktikophold sidste år. Jeanette Hølledig Mikkelsen, Lena Nissen og Per Cayé-Thomasen er også medforfattere til artiklen.

Artiklen bærer titlen Auditory verbal habilitation is associated with improved outcome for children with cochlear implant, og udkommer i  Cochlear Implants International. Den præsenterer resultaterne at et studie der anvender data fra AVT-projektet. Dataen omhandler 36 børn med CI, der har fået 3 års AVT undervisning og deres resultater bliver sammenlignet med en anden kohorte; 96 børn med CI der har fået dansk standard behandling. Resultaterne viser at de børn der har deltaget i det 3-årige AVT undervisnings forløb, klarer sig bedre i tale- og sprogtest, end de andre børn. Studiet har undersøgt børnenes impressive og ekspressive ordforråd samt deres sprogforståelse.

 AVT-projektet inkluderede børn med flere slags høreteknologier end CI, men denne artikel fokuserer på resultaterne for børn med CI.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Log ind for at skrive en kommentar