22. august 2019

Decibel til AG Bell Symposium i Madrid

Decibel og de danske AVT-terapeuter fra AAU, OUH og Rigshospitalet/Gentofte mødtes med repræsentanter for A.G. Bell; Svante Borjesen, Emma Rushbrooke, Gayla Guignard, Ulrika Löfkvist og Carol Flexer, samt Louise Ashton fra AVUK.

 

AG Bell Symposium 2019 i Madrid
Maria Hallstrøm og Ingibjörg Sigtryggsdóttir fra Decibels Dok & Viden var i starten af juli til AG Bells Symposium i Madrid. Under overskriften “Learn, network, connect” var der lagt op til spændende oplæg og mulighed for at møde mere end 400 forskere og AVT-terapeuter fra 40 lande rundt omkring i verden.

Emnerne bød på audiologi, neurologi og høreteknologi, talesprogudsvikling og -strategier, mentoring, vejledning og coaching af forældre samt anvendelse af telepraksis i AVT.
På konferencens første dag hørte vi bl.a. om:

  • Socio-emotionel udvikling og sociale kompetencer og disses betydning for talesproglig udvikling
  • Hvordan udviklingen måles hos de børn, som har andre vanskeligheder udover høretabet, når de konventionelle tests og målinger ikke kan bruges
  • Hvordan tværfagligt samarbejde og kommunikation på tværs optimeres, og hvordan det sikres, at familien kommer i centrum
  • Hvordan netværk med andre familier kan bidrage til at styrke forældres coping og navigation i behandlingssystemet

Anden dag i Madrid begyndte med et ’research forum’ med oplæg fra fire forskellige forskere, som blandt andet talte om betydningen af hjemmemiljø, familiedynamikker og forældrekompetencer for udvikling af barnets sprog samt betydningen af antallet af timer, barnet har sin høreteknik på.

Rachael Holt holder oplæg på AG Bell Symposium 2019 i Madrid

Decibel og repræsentanter for de danske AVT-terapeuter fra Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet, Gentofte, mødtes også med AG Bell. Vi talte bl.a. om den unikke situation i Danmark, hvor AVT nu er standardbehandling for alle børn med dobbeltsidigt høretab fra 0 til og med 5 år – noget som mange andre lande håber på at kunne tilbyde.

Konferencen blev afsluttet med et oplæg fra Carol Flexer og Jane Madell, som delte ud af deres mangeårige viden og erfaring med arbejdet med børn med høretab rundt om i verden.

Hvis du kunne tænke dig at læse lidt mere om de enkelte oplæg fra konferencen, kan du tilmelde dig vores AVT-nyhedsbrev, der udkommer til efteråret.

Tilmelding til AVT-nyhedsbrev

Decibel passer godt på din data. Læs mere om vores privatlivspolitik under menupunktet "Om Decibel".