12. oktober 2017

Decibel-familier mødes på Hotel Legoland for 20. gang!

Reportage fra familiekursus 5-14 år

I weekenden 30. september – 1. oktober mødtes knap 50 familier fra hele landet til Decibels familiekursus for familier til børn med høretab 5-14 år. Denne gang var det en helt speciel begivenhed der blev markeret, nemlig Decibels 20 års jubilæum.  Det var samtidig 20. gang, familier fra Decibel mødtes på Hotel Legoland –  hvert eneste år siden Decibel blev startet i 1997, har Hotel Legoland dannet rammen om årlige møder og familiekurser. Én af de måder, vi markerede Decibels 20 års jubilæum på dette års familiekursus, var ved at fremstille en 4 meter lang tidslinje med milepæle i Decibels historie.

decibel_tidslinje_10000

 

Vi spurgte også deltagerne, hvilken vej de mener, at Decibel skal bevæge sig i fremtiden. Det kom der mange gode bud på, som bestyrelsen glæder sig til at kigge nærmere på. Rigtig mange forældre mener, at vi skal fortsætte det gode arbejde – og der er også stor opbakning til videnscenteret og mere forskning, som kan komme børn og unge med høretab til gode i fremtiden.

Decibels tidslinje på plads

Decibels tidslinje på plads

Deltagerne udfyldte sedler om deres børn og hængte dem op tidslinjen, så vi kunne se, hvornår de blev født, og hvilke milepæle, der har været i deres hørehistorie.

Familien udfylder sine børns seddler

Familien udfylder børnenes sedler

 

En dreng hænger sin seddel op på tidslinjen

En dreng hænger sin seddel op på tidslinjen

I år blev de frivilliges indsats hædret med udnævnelsen af Decibels æresmedlem 2017,  Maja Pernille Schoubo Povlsen

Maja Pernille Schoubo Povlsen er Decibels æresmedlem 2017

Maja Pernille Schoubo Povlsen er Decibels æresmedlem 2017

Sara Cordtz giver Maja, Decibels æresmedlem, en lysestage som tak for hendes arbejde

Sara Maria Cordtz giver Maja, Decibels æresmedlem, en lysestage som tak for hendes indsatsen

Maja har igennem en årrække både hjulpet med og selv stået for  mange arrangementer i Decibel-regi. Hun har bl.a. været passer på kurset i Hotel Legoland, arrangeret ungdoms-weekender, familiekursus for 0-4 år, informationsaftener osv.

Det er helt afgørende for en forening som Decibel, at de frivillige kræfter kommer i spil, bliver værdsat og får lov at folde sig ud. Derfor er vi altid interesseret i at høre fra jer, hvis I kunne tænke jer at være med til at stable noget på benene – f.eks. netværksarrangementer i jeres lokalmiljø, eller hvis I har idéer til noget helt nyt og spændende. Det kan også være, at I sidder inde med nogle helt specifikke kompetencer, som I tænker kunne bruges i Decibels arbejde – så vil vi meget gerne høre fra jer på decibel@decibel.dk.

Maja var ikke den eneste, der blev anerkent for en særlig indsats i løbet af weekenden. Leder af Decibels videnscenter, Tanja Pihl Sandager, fik overrakt en buket blomster i anledningen af hendes 10 års jubilæum i Decibel.

Til koncert med Bastian

Til koncert med Bastian

Til koncert med Bastian

Til koncert med Bastian

Stemningsbilleder fra weekenden

Fødselsdagskage, Decibel 20 år

Fødselsdagskage, Decibel 20 år

Foredrag med Lone Percy-Smith

Audiologpæd i Decibel Lone Percy-Smith fortæller om hjernen som fundament for auditiv udvikling

Børnene er på vej ud i Legoland

Børnene er på vej ud i Legoland


Praktisk information

Oplægsholdernes powerpoint-præsentationer fra familiekurset er tilgængelige i forummet i Mit Decibel på decibel.dk for alle medlemmer af foreningen. Du finder dem her.

Vi glæder os til at se så mange som muligt næste år, hvor krydset i kalenderen skal stå ved d. 29.- 30. september 2018. Hold øje med programmet for det kommende kursus, her.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Log ind for at skrive en kommentar