Skilt på hoveddør. Der står "Her bor Decibel. Børn og unge med høretab".

Decibel følger corona-situationen

Nyhed

I Decibel følger vi lige nu nøje med i Corona-situationen. Myndighedernes anvisninger og den aktuelle udvikling påvirker selvfølgelig også arbejdet på landets audiologiske afdelinger, høreklinikker, AVT- og CI-centre – og dermed også indsatsen for børn og unge med høretab.

Opdatering pr. 17. april

Audiologisk afdeling på Gentofte Hospital meddeler, at man øger aktiviteten fra på mandag. Det vil sige, at afdelingen tager flere patienter ind, men starter forsigtigt op med cirka 50 procent patientindtag. Man prioriterer de patienter, der haster mest, først og ser meget frem til at behandle flere.

Status 2. april

Decibel har forsøgt at komme i kontakt med en række af afdelingerne for at få en status, men vi har desværre ikke opdateret information fra hele landet. De afdelinger, vi har været i kontakt med, fortæller, at de fortsat behandler alle akutte og semi-akutte henvendelser på afdelingerne – for eksempel tabte høreapparater, ny tilpasning af CI med mere. Behandlinger, som involverer operationer (for eksempel børn, der skal have CI eller bahs), vurderes fra sag til sag.

Her kan du læse mere om, hvordan AVT-centrene håndterer corona-situationen.

Hvis du som forælder til et barn eller en ung med høretab har spørgsmål til dit barns behandling, er det vigtigt, at du henvender dig til din kontaktperson på klinikken/afdelingen og får direkte svar på dine spørgsmål.

Det er forventeligt, at der vil opstå forsinkelser i det enkelte behandlingsforløb. Forsinkelserne vil kunne mærkes nu, men også i den kommende tid, når myndighederne ophæver de nuværende restriktioner, og afdelingerne igen er fuldt fungerende. Decibel vil hjælpe med at sætte fokus på, at ingen børn skal vente unødigt længe, ligesom vi også på den lange bane vil følge indsatsen for, at høretab hos alle børn fortsat opdages og behandles i tide. Det skal corona ikke stå i vejen for.