6. marts 2017

Brev til børne- og socialministeren: 3-årigt AVT-forløb – hvad sker der?

I november måned jublede vi, da det 3-årige AVT-forløb kom på Finansloven. Det skete, da regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti blev enige om at udvide AVT-programmet i Danmark fra 1 år til 3 år til gavn for børn med dobbeltsidigt behandlingskrævende høretab. Nu, knap 4 måneder senere, er hurra-råbene klinget af, og begejstringen er efterhånden blevet afløst af store spørgsmålstegn. For hvad sker der egentlig i sagen? Hvorfor hører vi ikke noget nyt?

Decibel har løbende været i kontakt med de involverede ministerier, men der har til dato ikke været nogen udmeldinger på, hvordan tilbuddet vil blive udformet, og hvad der helt konkret kommer til at foregå.

I Decibel er vi dybt frustrerede på vegne af de familier, hvis børns fremtidige muligheder afhænger af implementeringen af det 3-årige AVT-forløb. Tid er afgørende for børn med høretab! For hver dag der går, er der børn, som ikke når at udvikle deres fulde potentiale forud for skolestart, fordi de ikke kommer i gang med forløbet i tide.

Derfor har vi i dag sendt et brev afsted til børne- og socialminister Mai Mercado (K) for at bede om en status på arbejdet. Du kan læse brevet til ministeren her. Vi glæder os til at få svar og følger selvfølgelig op, når der er nyt i sagen.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Log ind for at skrive en kommentar