12. juli 2018

Artikel: Hvorfor burde alle børn med høretab prøve BHK?

 

 

Artiklen er skrevet af to af deltagerne på Børnehørekursus 2018

 

Alle børn med høretab burde prøve BHK, fordi der blandt andet er andre med høretab. Man tænker måske, at det kan være ligegyldigt, men det er det ikke. Det har en virkelig stor indflydelse bare det, med at få bare én uge med andre der også har et høretab. Man bliver tættere knyttet til andre med høretab, end man gør med sine venner derhjemme. Man kan snakke med dem her på BHK, om sit høretab, hvilket kan være lidt sværere at gøre derhjemme.

På BHK bliver man også klogere på øret og hørelsen. Undervisningen kan være kedelig, men bagefter, når man tager hjem, er man faktisk glad for at vide mere, end man gjorde da man kom.

En del af dem med høretab bliver mobbet, eller har sociale udfordringer, men på BHK er det intet problem! Alle er velkomne, og man får nogle rigtige gode venner, MEN det kræver at man selv gør noget for det, og prøver at komme ind i fællesskabet.

Når man ankommer på BHK skal man aflevere sin telefon til de voksne. Man får først sin telefon efter aftensmad på dag nummer to, i en halv time. Sådan fungere det hele ugen. Om lørdagen får man den igen, når man skal hjem.

På BHK er det rart fordi folk respekterer hinanden, man er ikke den eneste i klassen, eller den eneste på skolen med et høretab. Vi med høretab har også brug for at føle os normale, og det er vi på BHK, for der har ALLE børnene høretab.

Der er også mange fælles aktiviteter på BHK, som ryster os sammen. Hvert år er der bål, der er også tilvalg, hvor der er sæbekasseløb, sport, krea, og avis. Og selvfølgelig er der festen. Det er de fleste af børnenes favorit.

Aftenen inden vi skal hjem er der en fest, de har som regel et tema. Vi skulle hilse fra en pige der har været med i 8 år, at BHK er noget alle børn med høretab burde prøve.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Log ind for at skrive en kommentar