Hverdagen med høretab

Du er her: Forside / Hverdagen med høretab / Teknik i hverdagen / Badeløsninger

Badeløsninger

Badeløsninger for CI

Der er flere løsninger i spil, når dit barn skal i vandet med sine CI’er på:

Hvis dit barn bruger Cochlear Nucleus 5, 6 eller 7, eller Cochlear Kanso så er der mulighed for at bruge Aqua+

Hvis dit barn bruger Advanced Bionics Naida, så er der mulighed for at bruge det vandtætte hylster AquaCase

Hvis dit barn bruger Advanced Bionics Neptune, så er selve CI’et vandtæt – læs her

Hvis dit barn bruger MedEls Rondo, Opus 2 eller Sonnet, så er der mulighed for at bruge det vandtætte hylster WaterWear

Før de mange vandtætte løsninger kom på markedet havde mange CI brugere gode erfaringer med Aloksak poser, som er små poser, der er designet til at holde hermetisk tæt under de mest krævende forhold. De kan evt. anvendes som en ekstra reserve løsning på badeferien.

vandbillede

Badeløsninger for høreapparater

Vi foreslår, at du tager kontakt til den audiologiske afdeling du er tilknyttet for at høre om deres løsninger og muligheder. Det, der er vigtigt at vide, er, at et høreapparat skal være IP 68-certificeret for at være vandtæt. Det betyder, at apparatet fint kan holde til en tur i svømmehallen eller på stranden. Vi anbefaler, at dit barn får lavet nogle tætte bløde svømme-ørepropper til det vandtætte høreapparat. Skal dit barn dykke, så er en IP 68 certificering ikke nok.

Phonaks Sky V høreapparater er vandafvisende med IP 68 certificering hvilket betyder at høreapparatets elektronik er godkendt til at kunne modstå fugt ned på 1 meters dybde i 1 times varighed. Ifølge Phonak kan de derfor klare en tur på stranden og i svømmehallen. Bemærk at høreapparater bruger luft-zink batterier, og derfor behøver luft for at fungere. Derfor kan det forekomme at batterierne løber tør for strøm i løbet at turen i svømmehallen, så husk ekstra batterier. Sørg også for at tørre dem godt bagefter, evt. i en tørreboks.

Tidligere fandtes Siemens Aquaris høreapparater på markedet som også var IP 68 certificerede. De bliver ikke længere produceret.

 

havand

Badeløsninger for benforankrede høreapparater

De kan slet ikke tåle vand, så har dit barn benforankrede høreapparater, så skal de helt af, når dit barn bader.