Du er her: Forside / Aktiviteter
Indlæser Begivenheder
Du er her: forside / Aktiviter / Familiekursus for familier med børn med høretab 0-4 år

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Familiekursus for familier med børn med høretab 0-4 år

4. september - 6. september

| Gratis – DKK1300

Der følger helt særlige udfordringer og omstændigheder med for hele familien, når en familie har et barn med høretab. Høreteknik, sociale relationer, institutioner, auditiv og sproglig stimulering er blot nogle af de områder, familierne skal tackle i hverdagen. Erfarings- og vidensudveksling kan hjælpe familierne med håndtering af alle disse særlige forhold.

Hvad får familien ud af at deltage?

For forældre

Det overordnede formål med kurset er at ruste familierne til at tackle hverdagens små og store udfordringer. Forældrene vil få ny faglig viden, praktiske råd og mulighed for erfaringsudveksling gennem foredrag, debatter og drøftelser i mindre grupper. Kurset har fokus på hele familiens situation og giver mulighed for at drøfte usikkerhed og holdninger og få svar på spørgsmål i et lukket forum, hvor fagpersonale har tid til spørgsmål og svar. Kurset præsenterer forældrene for den nyeste faglige viden på området, som ikke kan opnås andetsteds i den aktuelle sammenhæng, og giver deltagerne mulighed for at møde fagprofessionelle med førende kompetencer indenfor høretabs-området. Kurset er derfor enestående af sin slags, idet der ikke udbydes lignende tilbud indenfor sundhedsvæsenet.

For børn med høretab og deres søskende

Børnene med høretab vil i løbet af kurset møde ligesindede og skabe vigtige relationer. Deres søskende både vil møde andre børn med høretab og andre søskende, der ligesom dem selv har en søster eller bror, der nogle gange tager lidt mere af forældrenes opmærksomhed. De fleste børn og unge med høretab og deres søskende møder ikke ligesindede i hverdagen, fordi langt de fleste er inkluderede i lokale skole- og dagtilbud uden mulighed for at danne netværk og udveksle erfaringer med ligesindede. Netværket med andre er afgørende for, at børnene får sat deres egen situation i perspektiv og på sigt bliver rustet til at mestre livet med en hørenedsættelse eller som pårørende til en ung med høretab. I løbet af kurset bliver børnene passet af kvalificerede passere, der har bred erfaring med høretab, og som arrangerer hyggelige aktiviteter for børnene i trygge rammer. En stor del af børnepasserne har selv et høretab eller er søskende til en anden ung med høretab og fungerer derfor samtidig som rollemodeller, der mestrer en hverdag med høretab, og som de deltagende børn og deres søskende kan spejle sig i og lære af.

Hvem kan deltage?

Alle familier, der har børn med høretab i alderen 0-4 år, og som har oprettet et familiemedlemskab i Decibel, kan deltage på kurset. Kurset er målrettet hele familien og er tilrettelagt, så både forældre, søskende og børn med høretab får mest muligt udbytte.

Program:

FREDAG

Kl. 17-18: Ankomst og indkvartering

Kl. 18-19: Aftensmad

Kl. 19: Velkomst og præsentation

Kl. 20: Tema-café: Høretab i hverdagen

LØRDAG

Kl. 7-8.15: Morgenmad

Kl. 8.30-9: Børn afleveres til passere

Kl. 9-10: Opstart og introduktion til weekendens program

Kl. 10-11.30: Unge med høretab fortæller. Præsentation af unge rollemodeller, der på forskellig vis mestrer en hverdag med høretab. De unge vidensdeler ud fra deres egen opvækst med henblik på at skabe positive pejlemærker for deltagerne

Kl. 11.30-12.30 Frokost

Kl. 12.30-14:30: Når bror eller søster er anderledes: fokus på søskende og deres særlige rolle som pårørende v/ Malene Gerd Petersen, specialkonsulent

Kl 14.30-45: Kaffepause

Kl. 14:45-16:00

Modul A: Bliv klogere på Serviceloven – En introduktion til de vigtigste paragraffer i Serviceloven, så du kender dine muligheder for f.eks. at søge om tabt arbejdsfortjeneste og merudgifter v/Sara Maria Cordtz, Decibel

MODUL B: Det 3-årige AVT-forløb – Decibel udfører dokumentations- og vidensfunktionen for Sundhedsministeriet på det 3-årige AVT-forløb. Hør om de foreløbige resultater af Dok & Videns arbejde med at dokumentere og kvalitetssikre forløbet på AUH, OUH og Rigshospitalet/Gentofte. Hvilke børn får nu gavn af AVT, og hvordan klarer de sig? Hør også om de første resultater fra forældre-undersøgelsen, der spørger til jeres oplevelse af forløbet. Der bliver også rum til, at I kan komme med input og forslag til den fremtidige udvikling af et godt AVT-forløb v/Ingibjörg Sigtryggsdottír, Decibel. NB: Workshoppen er målrettet forældre til børn som deltager i AVT-forløbet eller står over for at skulle begynde et forløb.

Kl. 16: Børn hentes hos passerne

Kl. 17.30 Middag

Kl. 19 Aftenhygge

SØNDAG

Kl. 7-8.15: Morgenmad

– 9: Tjek ud fra værelserne

Kl. 8.45-9: Aflevere børn til passere

Kl. 9-10.30: Den nye generation af børn med høretab – udfordringer og forventninger. Hvor godt hører børn med høretab, og hvordan klarer de sig sprogligt og socialt? Hvilke udfordringer oplever de? Hør mere om resultaterne fra Decibels IHEAR-forskningsprojekt, som i en treårig periode har fulgt en stor gruppe børn med omkring skolestart v/Signe Wischmann, cand.mag. i audiologi, forskningsmedarbejder, og Lone Percy-Smith, ph.d., audiologopædi, forskningsleder – IHEAR, Decibel

Kl. 10.30-11: Spørg en audiologopæd v/ Lone Percy-Smith, forskningsleder, Decibels videnscenter

Kl. 11-11.30: Decibel – hvad tilbyder foreningen?

Kl. 11.30-13 Frokost og afrejse

 

Hent hele weekendens program som pdf-fil her.

 

Priser:

Voksen: 1300 kr.

Barn 2-17 år: 800 kr.

Barn 0-1 år: gratis

 

Tilmelding:

Tilmelding foregår ved at lægge de billetter i kurven, du skal bruge, og betale her på decibel.dk – senest 3. august 2020. Når du har gennemført betalingen, sender vi dig en bekræftelse på din tilmelding på mail sammen med et par spørgsmål om din deltagelse,  som vi vil bede dig om at svare på ved at sende en mail retur.

 

Der er mulighed for at få kurset betalt af kommunen

Som familie med ét eller flere børn med høretab har I mulighed for at ansøge jeres kommune om dækning af udgifter til familiekurset. I får betalt jeres deltagelse, hvis kommunen vurderer, at I vil blive bedre i stand til at tage vare på jeres barn ved at få mere viden og bedre kendskab til barnets særlige vanskeligheder i forbindelse med høretabet. Kurset kan søges efter servicelovens § 11, hvis kommunen vurderer, at kursusindholdet kan imødekomme barnets behov. I nogle kommuner kan kurset søges efter § 41, hvis kommunen vurderer, at barnet med høretab har en betydelig og varigt nedsat funktionsevne, der er har alvorlige følger i barnets hverdag, og at kursusudgiften derfor kan anses som en nødvendig merudgift ved forsørgelsen af barnet. Læs mere om mulighederne for at få bevilget kurset på Decibels medlemssider her, hvor du også finder konkrete tips til at skrive en god ansøgning til din kommune.

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billetter are no longer available

Detaljer

Start:
4. september
Slut:
6. september
Pris:
Gratis – DKK1300

Sted

Brogården
Abelonelundvej 40, Strib
5500 Middelfart + Google Maps
https://www.brogaarden.dk/

Arrangør

Decibel